AUTÈNTIC O ESPONTANI?

Després de tantes seqüeles de Gran Hermano, a molts ja els costa trobar les diferències entre aquests dos termes, sovint emprats com a sinònims. La persona que diu “és que jo sóc així” després de deixar anar un rot d’aquells de record Guiness no és “autèntica”.  És, procurant ser delicats en les paraules, “espontània”. Fa “el que li surt de dins”. Els jutjats estan plens de persones que van fer en el seu dia “el que els sortia de dins”, “el que els demanava el cos”. Fent el que ens surt de dins, i negant-nos a nosaltres mateixos una mínima carta de navegació dins de les coordenades de la decència, correm el risc de convertir la nostra espontaneïtat en un AUTÈNTIC desastre.

Els éssers humans estem programats per ser autèntics.  Naixem amb tot el software incorporat, només ens cal la força de voluntat per clicar el menú d’instal·lació. Ser autèntic vol dir treballar per oferir la millor versió d’un mateix.  Els gimnasos estan plens de persones que treballen i suen per poder exhibir a la humanitat sencera la millor versió dels seus cossos. Hauríem de seguir el mateix entrenament interior per poder regalar als qui ens envolten els abdominals de la virtut, una virtut ben marcada, sense el greix del passotisme.

Valoro els cossos Danone, però molt poc els cossos Gran Hermano: abdominals per fora, i buidor per dins.  Cada vegada ens assemblem més als cotxes: ben tunejats per fora, per dissimular que per dins, només tenim les prestacions bàsiques dels utilitaris.

Anuncis

1 comentari

Filed under EDUCACIÓ, SOCIETAT

One response to “AUTÈNTIC O ESPONTANI?

  1. N’hi ha que confonen la llibertat amb l’espontaneitat sense pensar que tots els burros són tope espontanis… Però cap és lliure!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s