1 DE DESEMBRE

Cada any, en celebrar-se el dia internacional contra la Sida, s’alcen veus irritades i malintencionades que acusen el  Sant Pare de ser el principal culpable de la propagació del virus arreu del món. Les protestes són tan irreals com desmesurades: si realment el Sant Pare tingués aquest poder d’influència sobre el comportament sexual de la humanitat, que no és el cas, no caldria culpabilitzar Benet XVI per cap contagi: l’índex de fidelitat i castedat assoliria unes proporcions tan còsmiques que les possibilitats de contagi quedarien reduïdes a xifres irrisòries. Benet XVI hauria aconseguit atacar el virus amb la millor de les prevencions contra l’epidèmia: evitar la promiscuïtat. I és que, amb la Sida, passa el mateix que amb totes les loteries fatídiques de la humanitat: com més jugues, més possibilitats tens de treure.

Cada estiu, el Departament de Salut edita uns ventalls amb una informació clara sobre com evitar els cops de sol. Totes les indicacions del ventall se centren en l’aspecte comportamental: eviti les hores màxima exposició solar, hidratis amb regularitat, deixi les finestres obertes i les persianes abaixades etc …

Hereus com som del Maig de 68, la correcció política prohibeix les precaucions oficials sobre el comportament sexual de les persones, fins i tot en casos greus de propagació d’un virus que durant anys va ser mortal i ara, gràcies als avenços mèdics, controlem i hem aconseguit de transformar en malaltia crònica. Amb un cost enorme per a la seguretat social, és clar, i amb unes desigualtats brutals entre el primer i el tercer món.

De debò l’única manera d’aturar la Sida és promocionar l’ús dels preservatius? No caldria també combatre la cultura frívola que ha fet de la sexualitat un esport inevitable des del primer moment en què es remouen les hormones?

Parlo, està clar, de recomanacions, mai d’imposicions. No estic en cap moment defensant les imposicions comunistes sobre temes de natalitat, per exemple.  Parlo de  les mateixes recomanacions comportamentals del “si beus no condueixis”, per reduir els morts a la carretera, però aplicades a una epidèmia que, si continuem entossudits a tractar-la des d’un punt estrictament sanitari, mai no acabarem de combatre. Parlo de les mateixes recomanacions comportamentals per prevenir la Grip A.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under ESGLÉSIA, SOCIETAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s