ELS CONVIDATS QUE NO TENEN ESPERA

A casa meva sempre em van ensenyar que abans de començar a menjar havia de comprovar que tothom era a taula i tothom estava servit. Aquesta és una de les normes de conducta que fan que l’acte de menjar al voltant de la taula esdevingui una acció plenament humana i no un mer enviament de productes alimentaris, prèviament mastegats, a l’esòfag. Hi ha mals costums que ja estan cristal·litzats en la societat, com per exemple els aperitius de casament. Mentre els nuvis, acabats de casar, s’estan fent les pesades fotografies de posa forçada als jardins del restaurant, els convidats es cruspeixen frenèticament l’aperitiu, amb una pressa apocalíptica, i quan els nuvis arriben contemplen un panorama de familiars amb llavis bruts i corbates tacades que no es pot aguantar. Per això existeixen les llunes de mel, per fugir ben lluny i oblidar els excessos de la parenta que tant et va dir que t’estimava.

Quan els nuvis arriben, l’aperitiu es troba en un estat de desolació que clama al cel. Els convidats sembla que s’hagin esforçat a demostrar que no necessitaven celebrar res amb els nuvis per afartar-se com uns lladres. Han estat uns moments tràgics. I és que la opulència i l’excés, sense el motiu que els dóna raó de ser, creen ambients decadents.

El mateix passa amb el Nadal.

Ahir vaig haver de pentinar uns grans magatzems de Barcelona per trobar un Calendari d’Advent on aparegués un Nen Jesús. Vaig haver de descartar tots els altres candidats: l’aneguet Donald, Micky Mouse, Blancaneus i Bambi. Cada any, quan el Nen neix, els convidats al bateig ja estem tips d’afartar-nos de turrons, cava, parafernàlia i llumenetes.  Per aquest motiu, i com que la consciència és molt punyetera, procurem dissimular que celebrem el naixement del Nen i diem que estem de Festes.

No és estrany que els catòlics nordamericans, aquest any hagin tret al mercat un símbol que diu “no et tallis, a mi em pots desitjar un bon Nadal”.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under SOCIETAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s