POBRE HOMER!

Pels volts del 395 AC, un tal Plató va esbossar a La República, la seva obra més influent, les grans línies mestres que una societat hauria d’adoptar per tal de convertir-se en una societat ideal. La República és un llibre d’una gran actualitat en els nostres temps, perquè fa incidència en tots aquells temes que ens continuen preocupant: la justícia, els nostres governants, l’educació etc..

Plató, des del sentit comú, afirmava que calia expulsar de la república els que representen un perill per a la ciutat, i en dibuixar la societat ideal, ens ofereix una provocació: perquè una societat sigui veritablement òptima cal expulsar-ne els poetes. “Els poetes ¿enemics de la república?”, ens continuem preguntant, tants segles després. Homer, enemic públic número u?


Continuar llegint…

Sí, insisteix Plató en boca de Sòcrates. Cal expulsar els poetes perquè són uns creadors de fantasmes irreals, que allunyen els ciutadans de la contemplació de les essències, és a dir, de la Veritat.

Pobre Homer…! Si aixequés el cap i veiés la nostra corrupció política! Si engegués la televisió en horari de prime time i s’adonés que els nostres líders culturals de massa, que els nostres poetes d’ara, que els protagonistes de la nostra mitologia catòdica porten noms com els de Jesulin de Ubrique, Victoria Beckham, Belén Esteban, Ana Obregón i els d’alguns jovenets embriagats de diners que xuten pilotes…Si sabés que no pensem foragitar-los mai de la nostra república, perquè els adorem com a semi-déus..!

Oblidem aquest precepte de Plató i readmetem els poetes a la nostra república. Si pot ser en horari prime time.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under EDUCACIÓ, SOCIETAT, TEMES D'AVUI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s